22 Nisan 2012 Pazar

Bu ne olmalı? What should this be?

Şu sıralar dış mekanımı güzelleştirmek peşindeyim, yaz geliyor ya... Bahçede atık vaziyette duran 2 adet şezlongum vardı. Dün itibariyle onlara takıldım. Üzerlerinde renkli naylon bir kumaş var. Aslında kumaş denemez düpedüz naylon. Yıllar itibariyle rengi solmuş naylonlar. Onlara kılıf dikiyim dedim, ama baktım ki hangi kumaştan yaparsam yapayım kumaşımı tüketecek, hatta birçok kumaş ın boyutları yetmeyecekti bile. Bende yaptığım işlerden arta kalan kumaşları değerlendireyim dedim ve hepsini aynı ebatlarda keserek birleştirdim. Sonrada ortaya çıkanı o kadar beğendim ki kıyamadım şezlong larda kullanmaya. Sehpamın üstüne yaydım ve neye dönüştüreyim diye düşünüp duruyorum. Varmı fikri olan?

Nowadays I'm going after beautifying my outdoor space, summer is comming... I had 2 chaise lounges dumped in the garden . As of yesterday I set my mind on them. They had a colored nylon fabric. In fact it can't be called as fabric, it was just nylon. Nylons that had faded in color throughout the years. I decided to sew a cover for them but realized that I will run out of the fabric I use and in fact most of my fabrics were not enough for it's sizes. So I thought of using the leftovers of my fabrics and after cutting them in the same size sew them together. I loved the outcome so much that I don't have the heart to use it on my chaise lounges. I spread it on my coffee table and I am thinking what to do out of it. Is there anyone with an idea?





8 yorum:

  1. gerçekten çok güzel yapmışsınız ama bence kıyın şezlonga kılıf yapın siz bunları, nasıl olsa onun için yola çıkmıştınız. sizden kıymetli mi, yıpranırsa, bir yıl bile olsa keyifli keyifli kullanmış olursunuz, seneye allah kerim, belki daha güzeli çıkar elinizden öbür yaza değil mi ama ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz, kullandığım zaman alacağım keyiften hiç bir şey daha kıymetli değil. Ama benim bunu şezlong da kullanmaya kıyamamamım sebebide bu. Şezlongları çok ender kullanıyoruz, kullanmadığımızda ise katlı olarak duruyorlar. Malum bahçede kuşlar, kediler olabiliyor. Açık bıraktığım her şey daha kullanılmadan kirleniyor...

      Sil
  2. Ay Nilüfer bunlar şezlonglarda çok güzel olur. Ama güneş görüyorsa solar yazık olur. Masa örtüsü mü olacak yoksa. Ne olursa olsun göz önünde olmalı. Renk uyumu, desenler süper:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simincim, benim de aklım masa örtüsüne gidiyor, ama tabii ki bayağı daha çoğaltmam lazım karelerimi masa örtüsü olması için, bir de alttan dikişleri görünmesin diye bir kat daha yapılması lazım. O kadar kalın masa örtüsü nasıl olur ki? Bilemedim...

      Sil
  3. ellerine sağlık nilüfer güzel kumaşlar ama birleştirme işlemi daha da güzel..şezlonda da güzel dururlar,masa örtüsü olarakta..canın hangisini çekerse..masa örtüsü olarak evet,biraz daha kareler eklemen gerekebilir ama arkasına kumaş eklersen kaba durabilir..ama yanlarına biye geçebilirsin istediğin bir renkte :)

    YanıtlaSil
  4. çok çalışkansınız bir çok şey üretmişsiniz tebrikler, ayrıca blogunuz çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz zulaltan. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler

      Sil
  5. bence bıraz daha cogaltın ve yatak örtüsü yapın

    YanıtlaSil