10 Ağustos 2012 Cuma

Farbalalı çanta - Ruffled bag

Uzun süredir buraya yazma fırsatım olmadı. Mevsimlerden yaz olunca hayat bir şekilde yoğun geçiyor. Ankara'nın şahane ve serin yaz akşamları bana "bunu kaçırmamalıyım, eve girmemeliyim" duygusu veriyor. O sebeptendir akşamları yemeğe misafirlerim geliyor, misafirim olmasa sitedeki arkadaşlarla birimizin bahçesinde toplanılıp oyun oynanıyor yada eşimle beraber dışarıda sohbet eşliğinde yemek yiyor ve 18 sene sonra tekrar baş başa kalacak olmamıza dair alıştırma yapıyoruz. Oğlumuzun üniversite hayatına İstanbul da devam etme kararı ile hepimizin hayatını bir değişim bekliyor. Gündüzleri ise kışın olduğu kadar olmasa da fırsat buldukça bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

I haven't had the chance to post for some time. When the season is summer, life turns out to be a bit hectic.. The cool evenngs of Ankara makes me think "I shouldn't miss this, I shouldn't stay inside". For that reason we have friends that come over for dinner, if we don't have friends over for dinner we meet outside at one of our friends garden and play games with neighbours or we chat and eat outside in our garden with my husband and try to get used to being alone after 18 years. The decision our son has made concerning that he we go to a university in İstanbul will be a big transition for all of us. During the day time I try to do some stuff whenever I have a chance. 

Bu aşağıdaki çantayı bitireli oldu bir kaç gün ama bir türlü fırsat bulup ta resmini çekememiştim, sonunda bugün başardım. Bir akşam internette gezerken rastladım bu çantaya ve çok hoşuma gitti. Benim rastladığım sitede yapımına ilişkin bir eğitsel var ama ben kendi yöntemlerimle yaptım, gerçi farbalalarını yerleştirmekle çok uğraştım, bakmış olsaydım eminim çok vakit kazanırdım. Sevdim aslında ortaya çıkan çantayı, her ne kadar nedense bana duş perdesi hissi vermiş olsa da... (Oğlum ise çocuk eteğine benzetti)

It's been a couple of days since I've finished this bag but I didn't have the chance to photograph it, in the end I managed to do so. One night while I was surfing the net I came across this bag and liked it a lot. There is a tutorial in the blog that I came across but I didn't use it and did it my way. But I struggled a lot in positioning the ruffles, if I had looked at the tutorial, that would have saved me a great amount of time. Actually I liked the bag although it does give me a shover curtain feeling... (My son said that it looked like a skirt)

Çantayı gördüğüm blog:
The blog that I saw the bag:
http://thecraftymamablog.wordpress.com/2010/10/22/chocolate-burlap-purse/


Çantanın içerisinde anahtar cüzdan vs. asmaya uygun halkalar yaptım...
I made loops inside the bag suitable for hanging keychains, wallets, etc...


Halkalar boş kalmasın diye fermuarlı küçük bir çanta yaptım...
I made a zippered small case so that the loops are occuppied... 






6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Ben çok beğendim her ayrıntıyı çok güzel kullanmışsın ellerine emeğine sağlık.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkürler... Sevgiler

      Sil
  3. Paylaştığın siteden daha harika olmuş bu çanta yaz için ideal,oğlun ve sizin için de hakkınızda hayırlısı Nilücüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok benziyor benimki renkleri dolayısıyla farklı oldu ama ne yalan söyleyeyim, ben de daha çok sevdim, kuzguna yavrusu hesabı herhalde... Güzel dileklerin için teşekkürler... Sevgiler

      Sil