29 Mayıs 2013 Çarşamba

Her şey böyle başladı - It all started like this

Şimdiye kadar oturduğum evlerin hepsi eski evlerdi. Eski yapıları severim ve tercih de  ederim yeni bir yapıya, tabii bakımlıysa... Eski yapıları sevmemin bir çok nedeninden biri pencerelerinin büyük olmasıdır. Pencereler büyük olunca ev aydınlık ve ışıl ışıl olur... Şimdi oturduğumuz ev ise ise yeni yapılardan. 15-16 sene önce taşınırken evi baştan aşağı  biz tasarladık o günkü  ihtiyaçlarımıza ve zevklerimize göre. Pencere büyüklükleri nispeten az olan bir evde de hiç oturmadığım için evin tüm sabit mobilyalarını (ve diğerlerini) koyu bir ahşap rengi seçmişim zamanında. Ama yıllar geçtikçe ev zaten bana karanlık geliyor, o koyu renk ahşaplara hiç bakamaz oldum. Yıllar itibariyle evin tüm mobilyalarını beyaza boyadım, attım beyaz bir şeyler aldım ama bir türlü elim evin minicik girişindeki kocaman portmantoya gitmemişti, ta ki bugüne kadar.

Up to this one all the houses that I've lived in were old buildings. I love old buildings and certainly prefer them to new ones, of course if they are well looked after... One of the reasons that I love old buildings is that their windows are big. When windows are big the house is full of light, bright and shiny... The house that we now live in is a new building. 15-16 years ago when we first moved in to this house we designed every small detail of the house according to our needs and tastes at that time. As I had never lived in a house that had relatively small windows I'de chosen a dark wood color for all the immovable furniture (and the others) of the house. But as years passed I was disturbed of the darkness of the house and started to dread looking at the dark wood color of the furniture. In the past years I painted all the furniture into white or exchanged them with white furniture but I wasn't brave enough to do the same to the huge shoe and coat closet in the tiny entrance of the house... till now...





Aynadan görüntü - Image through mirror

Girişte bulunan ıvır-zıvırı ortadan kaldırmak için bu çantalar dizinini de yaptım... Çatı arasında bulduğum Ikea askıya astım.



I also made these bags to put away all the junk that lies around in the entrance... I hung it to the Ikea hanger that I found in the attic. 





Kulplarımı da Zara home dan aldım - I bought the handles from Zara home



Dolaplar boyandı, minik pencerenin rengi gözüme takıldı... O'da beyaz oldu...



The closet was painted, I eyes got stuck on the little window... It turned into white also...


Sonra gözüm salona açılan kapıya takıldı, dedim ki kendime SADECE bir tarafını boyayım bari...

Then my eyes caught the door opening to the living room, I told myself I will paint ONLY one side of it...



Sonra kendime dedim ki, niye bir taraf, öteki tarafını da boyamalıyım...

Then I told myself, why paint only one side, I need to paint the other side also...

Salondaki pencere ve terasa açılan kapı, o zaman onları da boyamalıyım... Ama SADECE tek taraf...



The window and the terrace door in the sitting room, then I need to paint them too... But ONLY one side...




Yazın pencere ve kapı açık oluyor ve ben öteki korkunç tarafını da görürüm o yüzden öteki tarafını da boyamalıyım... ( ve tabii ki boyadım)
In summer when the window and the door is open I will see the other horrible side so I need to paint that also... (of course I did)

Ööööh mutfağın pencersi korkunç görünüyor, bu da kesinlikle beyaz olmalı... Ama sadece tek taraf...
Ohhh the kitchen window looks horrible, that certainly has to be white also... But only one side...




Sonuçta mutfak penceresi tek tarafı beyaz olan tek şey oldu. Açılı bir şekilde bakıldığında öteki tarafı görülüyor ama ben şu aşamada ona düz bir açıdan bakmayı tercih ediyorum. Muhtemelen daha da abartırdım ama o kadar yoruldum ki ve yapmam gereken başka bir şeyler vardı, o yüzden 5 günün sonunda durdum. Günün birinde "her şeyi beyaza boyayalım" operasyonuma devam edeceğim ama şimdi değil. Biliyormusunuz, geçen sene evi boyatırken boyacılardan istemiştim bu beyaz operasyonunu pencerelere uygulamalarını ama "yenge sen anlamazsın, olmaz" dediler. Artık kesin koşulda biliyorum birisi bir şey yapılamaz derse bunun tek bir anlamı var "denemekle uğraşamam". Aaaa, burada söylemem gereken önemli bir şey var, bu işlemi yaparken hiç zımpara yapmadım, hazırladığım kara tahta boyasını kullandım (Turuncu oda'ya teşekkürler). O yüzden biraz pütürlü oldu. Benim daha önce boyadıklarım gibi pürüzsüz değil ama ben her ne kadar bu pürüzsüz, yumuşak dokuyu çok seviyor ve tercih ediyorsam da böyle bir yöntemin varlığını öğrenmek çok iyi oldu, eğer ki bir de zımpara yapmış olsaydım zımparası, temizliği derken hiç işin içinden çıkamazdım.

Well the kitchen window turned out to be the only one side painted white. You can see the other side when you look at it from an angle, for now I prefer to look at it from a straight angle. I probably would have gone further but I was so tired and had many other things needed to be done so I stopped, I had to stop in the end of 5 days. Some time I will continiue on my "paint every door and window white" operation but not now. You know what, last year when we had our house painted I asked the painters to do this white operation on the windows but they said it can't be done. I certainly know now that when someone tells me something can't be done its just means "I can't be bothered to try".  Ohh, the important thing I need to say is that I didn't sand anything I used the chalkboard paint that I'de prepaired (my thanks to Turuncu Oda) ... So everything has a granuled touch. The previous stuff that I painted is smooth and soft and although I love and prefer this kind of touch it was good for me to learn this method as if I had done this by sanding them I would be stuck in their sanding and cleaning. 



Beni antrede şu anda tek rahatsız eden şey evin sokak kapısı. Sanıyorum ki bir sabah uyanacağım, bu kapıyı göreceğim, delirip beyaza boyamaya başlayacağım ve hissim bunun olmasının çok uzun sürmeyeceği yönünde.

This is the only thing that bothers me in the entrance. The door. I think one morning I will wake up, see this door, turn crazy and start painting it white and I feel this won't take long to happen. 


24 yorum:

  1. Bence de sokak kapisiyla finali tamamlamalisiniz beyaz harika olmus...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, iyi bir final yapmalıyım ve sokak kapım beyaz olmalı... Teşekkürler...

      Sil
  2. İşte BUDUR....Ellerine sağlık, ruha iyi geliyor beyaz değil mi? Bu arada sokak kapısını resimden çok iyi çıkartamadım ama Amerikan kapıysa , yapı marketlerde Amerikan kapı boyası satılıyor. Biz 2 yıl önce bütün kapıları onunla beyaza boyadık çok başarılı oldu, hem boyaması kolay hemde üzerindeki dokuyu koruyor, tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapı aslında çelik kapı ve belkide boya mantığı Amerikan kapısı mantığındadır, hatta yüzeye yapışması kolay bir boya ise belki de evdeki diğer kapılar ve pencerelere yarar, en kısa zamanda öğreneceğim...Bu bilgi süper oldu, teşekkürler...

      Sil
  3. Nilüfer, büyük işe kalkışmışsın ama sonuç süper olmuş. Bence de o kapı öyle fazla sürmez boyanıverir beyaza:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siminciğim, ne çektim ben evdeki koyu renklerden, ama naaparsın, mecbuuur, kapı da boyanacak... Sevgiler...

      Sil
  4. süper!!! ellerine sağlık canım benim..çok güzel ve temiz bir iş çıkartmışsın:) kapı içinse pazarı bekle derim,süper bir pst hazılıyorum,üstelik pürüzsüz boyama:)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelciğim çok teşekkür ederim, merakla bekleyeceğim Pazar'ı... sevgiler...

      Sil
  5. Müthiş olmuşlar ellerinize sağlık :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdeciğim, beğenmene sevindim, kocaman sevgiler...

      Sil
  6. Gerçekten herşey beyaz olmaya müsaitmiş ama çok güzel olmuş güzel ve aydınlık günler Nilü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, ev beyaza bulanmayı istermiş, geçte olsa fark ettim... Sevgiler...

      Sil
  7. sizi 10marifet'te özlediğimizi söylemeden geçemeyeceğim, güzelim işlerinizden bekliyoruz Nilüfer Hanım. kulağınızı çınlattık demin. evinizin yeni halinin de keyfini çıkarın. çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy, sürpriz oldu sizi burada görmek, 10 marifet'i neden bu kadar ihmal ettim bende bilmiyorum, en kısa zamanda bu ihmalimi telafi edeceğim, sevgiler...

      Sil
  8. ben de geziyorum bloglarınızı tabii ki, çok yorum yazamasam da... ama bazen özleyince bir laf atasım geliyor, size de öyle oldu, iyi ki de olmuş :) çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiki de lafı yedim... Nasıl ama anında tepki verdim sabaha karşı da olsa... Bende özlemişim, onu hissettim... Sevgiler

      Sil
  9. hangi marka boyayı kullandınız benimde boyanacak bi çok şeylerim var =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, çerçeveleri Marshal enamel parlak ile portmantoyuda Ortaç boya akrilik ile boyadım ama bu boyama işlemi öncesi zımpara yapmadığım için her iki boyayı da içine derz dolgusu katarak kara tahta boyasına dönüştürdüm ki sürdüğüm yerlerden dökülmesin. Kolay gelsin..

      Sil
  10. Çok büyük işlere girişmişsiniz:)
    Ama helal olsun, yılmadan devam etmişsiniz.
    Dış kapınızı boyadınız mı bilemiyorum ama internette kumaş ile kapı kaplandığını görmüştüm blogların birinde.
    Aradım tekrar ama maalesef bulamadım.
    İsterseniz siz de bir göz atın.
    Bulursam paylaşırım linkini, aklıma yazdım meseleyi;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim... Dış kapı duruyor hala... Sevgiler...

      Sil