5 Nisan 2014 Cumartesi

Her şey böyle başladı 2

Vardı niyetim, mutfağı beyaza boyamaya... Demiştim ki kendime "oğlun tatil için gelecek, şimdi başlama, bitiremezsin, elin ayağın dolaşır" ve başlamadım... bu işlem için gerekli malzemeler aşağı yukarı vardı evde... Niyetlendim ya bir kere, her mutfağa gidişimde dolaplara baktım, baktım ve mutsuz hissettim kendimi... Böylece bekledim 10 gün kadar "yapma, doğru zaman değil bu zaman" diyerek kendime... Bir Perşembe günü, oğlumun gelmesinden 3 gün, eşimin eve işten dönmesine 3-4 saat kala olan oldu... Aslında masum bir şekilde bir bardak kahve almaya girdim oraya, dolabın birinin kapağında bir leke... Uğraştım çıkarmaya, leke inat, ben inat, çıkmadı ve leke kazandı... Ya da kazandığını sandı... O an mutfak dolapları boşaltıldı ve tüm malzemeler gün yüzüne çıkarıldı ve içimden ses dedi ki "eylem başlasın"

It was my intension to paint the kitchen cabinets white... I'de told myself "Your son is going to come for holidays, don't start now, if you can't finish youl'll feel bad" so I didn't... I more or less had all the materials I would need ready at home... As decision was made whenever I went to the kitchen I stared at the cabinets, I looked at them and felt unhappy... So I waited for about 10 days telling myself "You can't do it now, this is not the right time"... And then one Thursday afternoon 3 days before my son's arrival, 3-4 hours before my husband returning back from work it happened... Actually I only went to the kitchen to grab a cup of coffee and saw a stain on a cabinet door... I struggled to get it of... The stain was stubborn and so was I but in the end the stain won the battle and wouldn't come of...That moment I emptied the cabinets and took out all the material and the voice inside said " let the action begin"

Ve yine aceleyle çekilmiş mutfağın o anki durumunu ifade eden berbat bir resim  (bu kez bir "öncesi" resmi çekmeyi atlamadım diye çok gurur duymuştum kendimle oysa ki) ...

And again a terrible photo showing the state of the kitchen at that moment, terrible as it was taken in a hurry ( though I was so proud of myself for not forgetting to take a "before" picture )











Pazar akşamı itibariyle dolaplarım artık beyaz. Oğlum geldiğinde temizliğe geçmiştim.

Sunday night the cabinets were all white. When my son arrived I was still trying to clean up)


Resmi çektim, tam huzura kavuşacağım ki perde gözüme takıldı sonrada halı.... Belli oldu ki ikisi de değişecek... Hatta seramikler, dolap kapak kulpları (aynı ölçüde beğendiğim bir şey bulamadığım için şimdilik eskilerini taktım).

Bu arada dolap kapaklarının hepsini boyamadım, Çerçeveleri boyandı içleri ise dc fix'in  beyaz ahşap modeli ile kaplandı. Hava kabarcığı bırakmadan kaplamayı başardığım için çok başarılı oldu. Herkes dolap kapaklarını değiştirttim sanıyor... :)

Dahası burada...

I took a picture and just as I was going to have some peace first the rollar blind then the carpet caught my eye... Obviously they have to change... Also the tiles, the cabinet door handles (I wasn't able to find any right sized handles that I love so I fixed the old ones for now) 

By the way I didn't paint all of the cabinet doors. Only the frames where painted, for the inside I used 
dc fix whitewood. As I was able to use this material without making any air bubbles it turned out to be very successful. Everyone thinks that I've changed the cabinet doors...  :)

More here...

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık Sevgili Nilüfer pırıl pırıl olmuş dolapların. Keyifle kullanmanı dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliette, çok teşekkür ederim... Sevgilerimle...

      Sil
  2. Nefis gözüküyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ooo süper olmuş, güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Çok çok güzel olmuş, ferah ferah olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ferah olmasıydı temel amaç, amacına ulaştı...

      Sil
  5. Merhaba,
    Mutfağınız çok güzel olmuş elinize sağlık ,benimde hergün tasarlayıp birtürlü uygulamaya koyamadığım işi yapmışsınız :)
    Mutfak kapak çerçevelerini boyamak için hangi boyayı kullandınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ama, söz konusu olan mutfak olunca günlerce yer yerinden oynadı... ama değdi... Marshall Enamel kullanmıştım diye hatırlıyorum...

      Sil