28 Temmuz 2013 Pazar

İkinci şans - Second chance

Nisan 2012'de bir post yayınlamıştım. Üzerinden neredeyse 1,5 sene geçmesine rağmen hala tıklanma istatistiklerine baktığımda en çok tıklanan post'um.  Konusu ise "plastik sandalyelerin boyanması". Kaçıran birilerinin işine yararsa diye bugün tekrar yayınlamak istiyorum. Hatta bu yayınımı yaparken üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra ki durumlarını da sizlerle paylaşmış olacağım. Tam bir deney yani...
Bu sandalyeler 2012-2013 kışını bahçenin ortasında, yağmurun, karın altında geçirdi. Deneyimin 1,5 yıl sonundaki sonucunu resimledim.

I'de made a post in April 2012. Even though it has been about 1,5 years, when I look at my stats it still is my click record post. The subject is "painting plastic chairs". I want to share it again today for people who missed my prior post. In fact,  I will be able to share their states after 1,5 years has gone by. It's a total experiment...
These chairs spent the 2012-2013 winter in the middle of the garden, exposed to rain and snow. I took shots of my 1,5 year old experiment.

http://wildpoppyfields.blogspot.com/2012/04/oncesisonras-plastik-sandalye.html

Taze çekilmiş  fotoğraflar 
The freshly taken pictures




16 Ayı bahçede üst üste istiflenmiş olarak geçirdiler.
They spent the 16 months in the garden stacked on top of each other...




Bir zamanlar böyleydiler, aşınmış, rengi solmuş...

Once they where like this, eroded, fade in color...



Sonuç: Boyanan plastik sandalyelerde, her hangi bir şekilde hava şartlarından korunmamış olsalar dahi, boyada bir dökülme, kalkma olmamış. Kollarında ufak tefek beyazlıklar var ama onun sebebi muhtemelen benim sandalyeleri beyaz ahşap masanın üzerine doğru devirmemden kaynaklı. (zaten orijinal renkleri koyu yeşil) Devirmezsem, sitenin kedileri bizden çok sandalyelerimizi kullanıyorlar, kullanmaları problem değilde popomda kedi kılları ile dolanmaktan pek hoşlanmıyorum.:))

Nasıl boyadığımı merak edenler için link:

Conclusion: Although the painted plastik chairs were not protected from the weather conditions in any way, there was no sign of the paint coming of. There are spots of white on the arm parts but most probably they happened because of me tilting the chairs towards the white table. (and besides  their orijinal color is dark green). If I don't do this tilting the cats use the chairs more then we do, the problem is not them using the chairs, its the fact that I don't like wondering around with cat hair on my bottom... :))

Link for those who want to know how I painted them:








8 yorum:

  1. Doğrusu bu şanslar bu sandalyeye her seferinde güzellikler katıyor ellerine sağlık canım şahane olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler. Güzellik bir yana, kullanmak istemeyeceğim bir şeyin kullanılır hale gelmesi mutlu ediyor beni. Sevgiler

      Sil
  2. bu postu ablama göstermeliyim.o da boyayacaktı sandalyelerini:)ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam zamanı, hem artık boya dökülmeme garantili hale geldi. Sevgiler...

      Sil
  3. me zaman plastik bir şeye bakıp da rengini beğenmesem senin bu postun gelir aklıma..dur hatta bunu pinleyelim de dünyada görsün:)) pladtikle ilgili çok fazla şey yok çünkü:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, bende zamanında ararken bulamamıştım bir kaynak. Aklıma nedense gelmemiş pinlemek... Sevgiler...

      Sil
  4. Sevemedim ben şu plastik sandalyeleri hiç. Zaten sevimsizler bir de böyle iç karartıcı renklerde yapıyorlar. Yapsalar ya şöyle rengarenk, içimiz açılsa. Sizinkiler ne güzel olmuş mesela. Benim gibi düşünen çok insan var herhalde ki bu postunuz hala en çok tıklanan durumunda :)

    Elinize sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen katılıyorum, rengarenk olsalar bile ben de hiç sevmiyorum plastik sandalyeleri. Fakat hem rahatlar hem de bakımları açısından pratikler, işte bunlardan vazgeçemiyorum. Evvelki sene denedim vazgeçmeyi, ahşap sandalyeler aldım, hem ağırlar kıpırdatmak zor, hem de kırılıyorlar. Sevgiler...

      Sil