27 Temmuz 2013 Cumartesi

İlk defa heyecanı - Excitement of the first time

Etsy'den ilk satışımı gerçekleştirdim, siparişi yerine bile ulaştırdım. Aslında bu olalı epey oldu ama gezi olaylarına denk geldiğinden paylaşmak aklıma gelmedi, enerjim olmadı çok istedim ama yapamadım, yapmadım neticede.



I made my first Etsy sale, I've even managed to ship this order to its place. Actually this happened a while ago but as it was in the Gezi events period it didn't come to my mind to share this, I didn't have the energy to do so, although I wanted to do it, I couldn't, as a conclusion I didn't.

Bu İpad çantasını alan kişi Allison. Blogu Rambling Follower... Heyecanla bekledim teslim alsın ve bir geri bildirim versin, bir yorumda bulunsun diye. Ben yorumunu maille atar diye beklerken kendisinden bir link geldi. Linki tıkladığımda beklediğim, umut ettiğim geri bildirimi, onun blog yazısı aracılığıyla ziyadesiyle almış oldum.

http://ramblingfollower.blogspot.com/2013/06/from-turmoil-in-turkey-crafter-shares.html


This Ipad case was bought by a lady named Allison. Her blog is Rambling Follower... With excitement I waited for her to recieve it and give me a feedback, a comment. While I was expecting her to make her comment with an email I recieved a link from her. When I clicked this link I saw more of a feedback that I was hoping for via her blog post. 

http://ramblingfollower.blogspot.com/2013/06/from-turmoil-in-turkey-crafter-shares.html

Allison bu yazıyı yazarken benim Haziran ayında yazdığım ilk ve son yazıyı da referans almış, dolayısıyla yazısının bir bölümü de Türkiye'de yaşananlar olmuş. Hatta başlık şöyle "Türkiye'de ki karmaşanın içerisinden bir zanaatkar kalbinin bir parçasını paylaşıyor".  İpad kılıfının kendisini, paketini, benim Etsy'de kendimle ilgili yaptığım tanıtımı, hatta yanında keçe bir ev-anahtarlık göndermiştim, onu kitap ayracı olduğunu düşündüğünü de yazmış 11 Haziran tarihli blog yazısında.Yazısını okudum, gözlerim yaşardı. O kadar güzel ve içten tanıtmış ki beni. İsmimin anlamını bile öğrenmiş ve yazısını "Barışı sürdürmek için önce kendimizden başlayabiliriz, evde kendimizi ve sevdiklerimizi geliştirerek" diye bitirmiş. Ne kadar doğru... İlk Etsy satışım karşıma güzel bir ruh çıkardı ve ben bu satışla ilgili yaşadığım heyecanı ve güzel duyguları unutmayacağım.
Elbette para kazanmak önemli ama benim için yaptığım veya yapacağım satışlarda asıl önemli olan güzel bir ruha dokunabilmek, ve güzel bir ruhun da bana dokunabilmesi...


When Allison wrote this post she'de refered to my one and only blog post that I'de written in June. So a part of her post was about things that we were going through in Turkey. Even her heading was "From Turmoil in Turkey, A Crafter shares a bit of her heart".  She also included in her 11 June dated post the İpad case itself, details of the package, the presentation of myself that I'de written for Etsy, she even wrote that she thought that the felt house keychain that I'de included in the package was a bookmark. I read her post, tears came up. Her introduction about me was so beautiful  and sincere. She even learned the meaning of my name and ended her post by saying "When we want to wage peace, we can start with ourselves, in the home we nurture for ourselves and our beloveds".  So true... My first Etsy sale made me come across a beautiful soul and I will not forget the excitement and nice feelings that I experienced. 
Of course earning money is important but what really matters for me is to be able to touch  a beautiful soul, and a beautiful soul to be able to touch me.


11 yorum:

  1. Hayırlı olsun, seftesi Allison'dan bereketi Allah'tan olsun. Duygu yüklü bir post olmuş. Kılıf da şahaneymiş, elinize sağlık. İnternetin dünyayı bu kadar küçük kılması beni hala şaşırtıyor. Bir de kendi başıma gelse neler hissederim kim bilir..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnternet hakikaten de dünyayı küçülttü. Umarım en kısa zamanda sizin de başınıza gelir ve sizde benim yaşadığım güzel duyguları yaşarsınız, katıyla, misliyle...

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, inşallah.

      Sil
  2. ne güzel !! bayılarak okudum nilüfer..sen çoktan hak etmiştin bunu zaten..başlamış olmasına çok sevindim...özellikle de emeğin değerini bilen birine gitmesi ayrıca nefis...emeğini taçlandırdığı yetmemiş,bir de ruhunu okşayan bir post ithaf etmiş sana..umarım bundan sonraki tüm satışların da böyle harika ruhlu insanlarla karşılaşırsın...tebrik ederim arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelciğim, bana dokunan güzel ruhlardan biri de sensin....

      Sil
  3. hayırlı ve bereketli olsun..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok güzel bir çanta :). Etsy dükkanınızın adresini blogunuzun bir köşesine eklerseniz eğer yaptıklarınıza göz atmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim... En kısa zamanda ekleyeceğim Etsy dükkanımı ama şimdilik bakmak isterseniz dükkanımın adı WildPoppyFields. Sevgiler...

      Sil
  5. Çantaya bayıldım, tam benim tarzım.
    Anlatımlarınız çok eğlenceli, takibe aldım.
    Ben de sayfamda patchwork anlatıyorum, beklerim.
    www.keyifolsun.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Patchwork her ne kadar şu sıralar yapmasamda sevdiğim bir hobi, en kısa zamanda blogunuza geleceğim. Sevgiler...

      Sil