8 Ekim 2013 Salı

Soğan çorbası - Onion soup

Havalar soğudu ya, sürekli bir çorba yapasım var. Geçenlerde aklıma düştü soğan çorbası yapayım diye. Nasıl yapıldığını bildiğimden değil... İnterneti şöyle bir taradım, farklı tarifler var. Ben okuduğum bir kaç tariften aklıma yatan bir tarifi genel hatlarıyla uyguladım ama nefis oldu.
Yapması son derece kolay.
- Tereyağını erit
- 2 çorba kaşığı un koy ve kavur (ben kepekli un koydum)
- 3 adet soğan ve bir kaç tane sarımsağı küçük doğrayarak kavrulmuş una koy
- Yeteri kadar su koy
- Et bulyon, tuz ve karabiber ekle
- En son olarak ta rende Parmesan peyniri... (burada kaşar peyniri de olur)

Afiyet olsun




The weather has cooled so I always want to make soups. Recently the idea of making an onion soup popped up in my mind...This doesn't mean I know how to cook it... I surfed the internet, there are different recipies. I more or less applied a recipe that I found sensible amongst many that I read but it turned out to be yummy.
Very easy to make
- Melt butter
- Put 2 spoons of flour and brown it
- Add 3 onions and some garlic, fine chopped
- Add water
- Add meat cubes, salt and pepper
- Finally add some grated Parmesan cheese...


Bon appetite

6 yorum:

  1. Soğan çorbası tamam da, o kaşığın altındaki el işi peçete. Ne kadar zarif. Ellerine sağlık, tam bir şifa çorbası olmuş bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peçeteler anneannemden kalma,kullanmaya kıyamıyorum pek. Ancak ekmek sepetinin içinde ve fotoğrafta kullanılıyorlar. Sevgiler...

      Sil
  2. Ohh afiyet olsun!!! Fotoğraf çok şık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daimi olarak güzel fotoğraf çekmeye debelenen bir insan olarak çok keyif oldum bu yorumdan, teşekkürler....

      Sil
  3. çorba manyağı olduğum için çok yaparım ve severim .ben mısır unu kullanıyorum o da çok yakışıyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısır ununu çok severim, ilk fırsatta mısır unu ile deneyeceğim,. Fikir için teşekkürler...

      Sil