20 Mart 2014 Perşembe

Günlerden mozaik...

Eylül ayında mozaik kursuna yazılmıştım. Haftada bir tüm günümde kursta oluyorum. İlk çalışmamız Torso çalışması idi ve cam ile yaptık. Henüz tam olarak bitmedi, daha süslemelerini yapacakmışız. Herkes bitince evinin en güzel eşyası olacak dese dahi ben pek ikna değilim bu konuda. İkinci çalışmamız ise doğal taşlarla (mermer, granit) yaptığımız bir saat. Bu taşları 1cm kare bloklar halinde kesilmiş olarak alıyoruz ve 1/2, 1/4 ve 1/8'e kesiyoruz kerpeten ile. Öylesine zorlanıyorum ki bu kesme işlemi sırasında ve çok zaman alıyor bu işlem. Bitsin artık bu çile dedim ve eve getirdim taşlarımı kırayım diye. Bugün kırma işlemini gerçekleştirdim ve şu an sağ elim bardak kaldırırken bile titrek. Taşlar türlü renklerde fakat öylesine zor ki renkleri ayrıştırmak, hepsi birbirine benziyor kuruyken ancak ıslanınca anlaşılıyor hangisinin hangi renk olduğu. Gerçi yapılmış halinin fotoğrafını çekince bayağı belli oluyormuş, zaten sonunda vernikleyecekmişiz renkler belli olsun diye.

I started a mosaics course in September. One day a week I'm at the course for the whole day. Our first project was a torso and we worked with glass on it. It's not completely finished yet, we're told that we will decorate it later. Although everyone says that it will be my favorite piece in the house when finished, I'm not convinced on that idea at all. Our second project is a clock that we work with natural stones ( marble, granite). We buy the stones as 1cm cubes and cut it to 1/2, 1/4 and 1/8 with pliers. I find it very hard to cut them and it takes a lot of time. As I wanted to get over the misery of this cutting process I brought them home. Today I did some cutting and now my right hand trembles even when try to lift up a glass. The stones are in various colors but it's very difficult to differentiate the colors when they're dry. Once wet then you can see which color is what. Saying so I realized that it is quite differentiable in the picture. Anyway we are supposed to varnish them in the end in order to have some color. 

Bu benim saatim...
This is my clock...



Bunlar da arkadaşlarımın...
And these are my friends...




Evde taş kırma faaliyetim...
My stone cutting process at home...



Tam, 1/2, 1/4 ve 1/8 boyutunda kırılmış taşlarım...
Stones whole and cut to 1/2, 1/4 and  1/8 in size...


Saygıdeğer, bitince çok beğeneceğim varsayılan torsom (en soldaki) ... Bakıyorum, bakıyorum hala ikna olamıyorum...
My torso that I'm supposed to love when finished (on the very left)... I'm looking and looking at it but still not convinced...



12 yorum:

  1. ÇOK ÖZENDİM ELLERİNİZE SAĞLIK...YILLARDIR İSTİYORUM ANCAK BENİM İÇİN İMKANSIZ BİR UĞRAŞ BOYUN FITIKLARIMDAN DOLAYI..İÇİM GİDİYOR GÖRDÜKÇE :( LÜTFEN BENİM GİBİ HOBİLERİNİZ UĞRUNA SAĞLIĞINIZDAN OLUP HİÇBİR HOBİNİZİ YAPAMAZ HALE GETİRMEYİN KENDİNİZİ NEDEN BİLMEM UYARMAK İSTEDİM CÜRETİMİ MAZUR GÖRÜN LÜTFEN...BEN DE BLOGUMA BEKLERİM :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, uyarınız için teşekkürler. İyiyim ben merak etmeyin...

      Sil
  2. Ben de üniversitede restorasyon okurken böyle bir çalışma yapmıştık :) Taşları kırmak gerçekten zor, ben evli ve çocukluydum eşime kırdırdım bütün taşları :) Sonra aralarına dolgu yapıp vernikledik final ödevi olarak. Tabi biz mezleğimizle alakalı resimleri büyütüp yaptık :)
    Taş kırması hariç güzel bi hobi hayırlısı bakalım, size kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül'ü seven dikenine katlanır diyerek kıracağım artık o taşları. Dün kırdım epey, bir parti daha kırsam yetecektir diye umut ediyorum. Sevgiler...

      Sil
  3. Müthiş bir çalışma, sonuç mükemmel olmuş. Tebrik ederim. :)

    YanıtlaSil
  4. çok çok güzel bir sanat..ama çok zora benziyor, sabır lazım sanki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, taş kırabilecek gücünüz varsa zor değil ama kesinlikle sabır gerekiyor... Sevgiler...

      Sil
  5. Nilüfercim ne güzel bir şey bu bende çok seviyorum mozaikleri ve sen sevmekle yetinmeyip yapıyorsun ,zahmetli belli ama bence emeğine değiyor.
    Kolay gelsin ,öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Torso için öyle düşünmüyordum ama bu saatimi sevdim, bence de zahmetine değiyor.. Öptüm...

      Sil
  6. ne kadar güzel, bu başlangıç mı!!! yani yeni başladıysan, ortaya da bu çıktıysa, gerisini ben düşünemedim birden:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bayağı yol almış bir mozaik bu ama tabii daha çok işi var... tamamen bitince nasıl olacak bende merak ediyorum... Teşekkürler ve sevgiler...

      Sil